Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-07-09/pre-edintele-parlamentului-a-avut-o-intrevedere-cu-ambasadorul-republicii-franceze-in-moldova-59669.html
Data: Jul 9, 2019 (21:48)

Președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Franceze în Moldova

Subiecte politice, economice și sociale de importanță bilaterală au fost discutate, astăzi, la întâlnirea Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi  cu Ambasadorul Republicii Franceze la Chișinău, Pascal Le Deunff.

Potrivit Președintelui, susținerea partenerilor externi, inclusiv suportul Franței ne oferă încrederea că Moldova este pe o cale corectă, iar Parlamentul va depune efort pentru a depăși toate problemele existente.
 
Totodată, Zinaida Greceanîi a vorbit despre activitatea parlamentară din ultima perioadă și s-a referit la  ședința de astăzi a Legislativului, în care deputații au constatat neîntrunirea condițiilor de numire în funcția de Procuror General a lui Eduard Harunjen și au recomandat Președintelui Republicii Moldova emiterea decretului de demitere a acestuia.
 
La rândul său, Ambasadorul Republicii Franceze la Chișinău, Pascal Le Deunff a salutat evoluțiile din viață politică a Republicii Moldova și a reiterat susținerea pentru noua majoritate parlamentară și coaliția de guvernare. ”Vă felicit cu alegerea în funcția de Președinte al Parlamentului într-un moment istoric pentru Republica Moldova”, a declarat diplomatul.
 
Oficialul francez a menționat că Franța a fost primul stat care a susținut noua coaliție de guvernare, care este în opinia sa, este una de oportunitate pentru țara noastră.
 
La întrevedere a participat Secretarul general al Parlamentului Adrian Albu, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.