Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.07.2019

În toamna acestui an, este preconizată vizita la Chișinău a Grupului de prietenie cu Republica Moldova din cadrul Bundestag-ului german

În toamna acestui an, este preconizată vizita la Chișinău a Grupului de prietenie cu Republica Moldova din cadrul Bundestag-ului german

Relațiile bilaterale și dialogul pe dimensiunea interparlamentară cu Republica Federală Germania au fost discutate, în cadrul întrevederii de astăzi, a Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi cu Angela Ganninger, Ambasadorul Germaniei la Chișinău.
 
Speakerul a mulțumit autorităților germane pentru promovarea consecventă și susținerea continuă a țării noastre, inclusiv pentru suportul oferit noii majorități parlamentare, sprijin politic în procesul de reglementare a problemei transnistrene, cooperare în diverse domenii sectoriale etc.
 
Totodată, Zinaida Greceanîi a anunțat că săptămâna trecută, Legislativul a adoptat noua componență a Grupului de prietenie cu Republica Federală Germania, constituit din 32 de deputați din toate fracțiunile parlamentare, iar președinte a fost desemnat Igor Grosu, din partea Fracțiunii PAS, Blocul ACUM.
 
În context, Angela Ganninger a anunțat că, în toamna acestui an, este preconizată vizita la Chișinău a Grupului de prietenie cu Republica Moldova din cadrul Bundestag-ului german. De asemenea, diplomatul a felicitat Președintele Parlamentului cu numirea în noua sa funcție și buna gestionare a crizei politice.  La fel, s-a interesat de activitatea deputaților, a comisiilor parlamentare și a obiectivelor majorității parlamentare.
 
La întrevedere a participat Secretarul general al Parlamentului Adrian Albu, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus