Trimite e-mail | Printeaza
Politic
08.07.2019

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Șeful Misiunii OSCE în Moldova

Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Șeful Misiunii OSCE în Moldova

Activitatea Grupului de lucru pentru cooperarea dintre Parlamentul Republicii Moldova şi Adunarea Populară a UTA Găgăuzia va fi examinată de Parlament și reconstituită, conform noii componențe legislative, până la finele sesiunii de vară curente. Declarația a fost făcută de Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi la întâlnirea de astăzi cu Șeful Misiunii OSCE în Moldova, Claus Neukirch.
 
De asemenea, Președintele Parlamentului a abordat problema transnistreană și acțiunile prioritare pentru identificarea soluțiilor optime.
 
În context, Claus Neukirch  a anunțat reluarea, în toamna acestui an, a  negocierilor în formatul 5+2.  Totodată, oficialul a a reiterat susținerea OSCE în acordarea asistenţei şi expertizei necesare pentru aspectele legate de drepturile omului, problema transnistreană, implementarea Strategiei de consolidare a relaţiilor interetnice în Republica Moldova și cooperarea dintre Parlament şi Adunarea Populară a UTA Găgăuzia.
 
În discuție, Zinaida Greceanîi s-a referit și la activitatea Comisiei parlamentare drepturile omului și relații interetnice, acțiunile necesare pentru protecţia persoanelor care aparţin minorităţilor naţionale, precum și cele care necesită a fi realizate pe filieră parlamentară, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus