Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-07-08/pre-edintele-republicii-moldova-la-prezentat-pe-noul-ef-al-marelui-stat-major-59648.html
Data: Jul 8, 2019 (20:04)

Președintele Republicii Moldova l-a prezentat pe noul șef al Marelui Stat Major

Astăzi, în cadrul unei ceremonii la Ministerul Apărării, Igor Dodon în calitate de Comandant Suprem al Forțelor Armate, l-a prezentat corpului de comandă al Armatei Naționale pe noul șef al Marelui Stat Major, domnul Igor Gorgan, comandant al Armatei Naționale, general de brigadă.

Igor Dodon l-a felicitat cu acest prilej pe dl Gorgan, urîndu-i succes în această funcție responsabilă. Șeful statului a remarcat faptul că generalul Gorgan are o experiență vastă în Armata Națională. Președintele a reamintit efectivului Ministerului Apărării că odată cu numirea dlui Pavel Voicu în funcția de Ministru, dumnealui a promis să promoveze doar profesioniști și nu persoane selectate pe criterii politice.

Totodată, Igor Dodon a constatat cu satisfacție că ofițerii din cadrul Ministerului conlucrează eficient cu dl. Voicu, șeful statului exprimîndu-și speranța că aceeași conlucrare va fi și cu generalul Igor Gorgan.

La final, Președintele RM și-a exprimat convingerea că o echipă de profesioniști este capabilă să asigure o activitate productivă a Ministerului întru apărarea țării noastre și realizarea sarcinilor de bază ale Armatei Naționale, arată Administrația Prezidențială într-un comunicat.