Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-07-08/pre-edintele-parlamentului-a-discutat-cu-administratorul-adjunct-al-usaid-pentru-europa-i-eurasia-59650.html
Data: Jul 8, 2019 (21:09)

Președintele Parlamentului a discutat cu Administratorul Adjunct al USAID pentru Europa și Eurasia

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi s-a întâlnit, astăzi, cu Administratorul Adjunct pentru Europa și Eurasia al Agenției SUA pentru dezvoltare internațională (USAID), Brock Bierman, aflat în vizită la Chișinău.

Zinaida Greceanîi  a apreciat sprijinul și deschiderea USAID pe parcursul anilor. ”Mulțumesc Guvernului, Congresului, Agenției USAID și cetățenilor SUA pentru asistenţa financiară constantă acordată prin diverse proiecte bilaterale de colaborare. Efectele benefice ale asistenței, în valoare de peste 1,4 miliarde dolari SUA, sunt resimţite de către majoritatea cetăţenilor țării noastre”, a menționat Președintele Parlamentului.

Totodată, speakerul a salutat semnarea celor două scrisori de intenție, la nivel guvernamental pentru majorarea finanțării menite să contribuie la creșterea economică. În context, Zinaida Greceanîi a enumerat prioritățile pentru colaborarea bilaterală ulterioară, menționând noi posibilități de dezvoltare a afacerilor prin crearea unui mediu atractiv, extinderea Programului COMPACT, susținerea producătorilor agricoli, promovarea tinerilor etc.

La rândul său, Administratorul Adjunct al Biroului USAID pentru Europa şi Eurasia, Brock Bierman, a declarat că obiectivul Agenției USAID este de a extinde oportunitățile pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale cu Republica Moldova. ”Suntem deschiși, flexibili și disponibili pentru a atinge acest obiectiv, pe termen mediu”, a subliniat oficialul american, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.