Trimite e-mail | Printeaza
Politic
08.07.2019

Igor Dodon l-a numit pe Ion Chicu în funcția de consilier al Președintelui Republicii Moldova

Igor Dodon l-a numit pe Ion Chicu în funcția de consilier al Președintelui Republicii Moldova

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut astăzi o întrevedere cu Ion Chicu, specialist în domeniul finanțelor publice, ex-ministru al finanțelor.

În cadrul discuției șeful statului a menționat că a apreciat public de mai multe ori eforturile dumnealui menite să sporească eficiența sistemului bugetar-fiscal, bazîndu-se, inclusiv, pe conlucrarea pe care a avut-o în perioada 2005-2009 în echipă cu Dna Greceanîi. Experiența obținută în acea perioadă, dar și activitatea dlui Chicu în cadrul Băncii Mondiale pe parcursul a mai multor ani, au fost raționamentele pentru care Igor Dodon a acceptat fără echivoc numirea dlui Chicu în decembrie 2018 în funcția de ministru. ”În pofida mai multor provocări pentru domeniul bugetar în această perioadă, Dl Chicu împreună cu echipa de profesioniști din cadrul Ministerului Finanțelor, a reușit să mențină stabilitatea sistemului bugetar-fiscal”, a subliniat Președintele țării.

De asemenea, Igor Dodon și Ion Chicu au discutat despre provocările pentru sistem legate de specificul anului 2019, inclusiv necesitatea promovării unor politicii bugetar-fiscale pentru sporirea competitivității economiei noastre, implementarea cu succes a legii salarizării în sectorul public, alte reforme stringente pentru sistemul financiar-bancar al țării.

Avînd în vedere experiența pe care o are în aceste domenii, integritatea, dar și necesitatea atragerii specialiștilor notorii în serviciul statului și societății, Igor Dodon i-a propus dlui Chicu să accepte funcția de Consilier al Președintelui Republicii Moldova. În context, șeful statului a remarcat că lucrurile bune trebuie continuate în țară, iar analiza obiectivă a erorilor și lacunelor trecutului este factorul determinant pentru succes în viitor, arată Administrația Prezidențială într-un comunicat.

”Țara are nevoie de profesioniști consacrați, integri și devotați statului Republica Moldova! Mă bucur că dl Chicu a acceptat această propunere”, a concluzionat Președintele.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus