Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.07.2019

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, confirmă sprijinul Uniunii Europene pentru Republica Moldova pentru implementarea reformelor

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, confirmă sprijinul Uniunii Europene pentru Republica Moldova pentru implementarea reformelor

În cadrul vizitei oficiale la Bruxelles, care se desfăşoară în perioada 3-4 iulie, Prim-ministrul Maia Sandu a avut o întrevedere cu Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. Întâlnirea s-a axat pe informarea înaltului oficial european asupra fermității noului Guvern în a avansa pe calea integrării europene.

În debutul întrevederii, Premierul a comunicat despre priorităţile noului Guvern şi angajamentele de a respecta drepturile fundamentale ale cetăţenilor, de a consolida principiile democratice prin acţiuni ferme de luptă cu schemele de corupţie, curăţarea instituţiilor, demonopolizare, asigurarea transparenţei şi a unei economii de piaţă veritabile.

Premierul a reiterat prioritatea Guvernului de a relansa parteneriatul cu UE, prin prisma implementării angajamentelor din Acordul de Asociere RM-UE.  

La rândul său, Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a felicitat Republica Moldova pentru tranziţia paşnică a puterii şi a urat succes Prim-ministrului în sarcina dificilă de a readuce ţara noastră pe calea ireversibilă de implementare a reformelor în beneficiul tuturor cetățenilor. Potrivit oficialului, la nivelul instituţiilor şi statelor membre ale UE există predispunerea de a sprijini Republica Moldova în programul de reforme, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus