Trimite e-mail | Printeaza
Economie
03.07.2019

MEI participă în cadrul Reuniunii regionale a țărilor partenere la Small Business Act

MEI participă în cadrul Reuniunii regionale a țărilor partenere la Small Business Act

Secretara Generală de Stat a Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iulia Costin, participă în perioada 2-3 iulie curent, la Reuniunea regională a țărilor partenere la Small Business Act (SBA) –  „Țările Parteneriatului Estic 2020”, organizată în Franța sub egida Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD).

Menționăm că, cel de-al treilea ciclu al evaluării SBA a fost lansat în luna septembrie 2018. În acest context, în lunile martie și aprilie ale anului curent, în Republica Moldova au avut loc o serie de evenimente dedicate evaluării indicatorilor SBA, în cadrul cărora au participat autoritățile publice centrale, instituțiile publice antrenate în procesul de evaluare pe indicatorii SBA, reprezentanți ai sectorului de afaceri, mediului academic, societății civile, precum și parteneri de dezvoltare. Evenimentele au avut ca scop prezentarea progreselor înregistrate de țara noastră în ceea ce privește punerea în aplicare a politicilor de dezvoltare a sectorului IMM, precum și de a analiza implementarea recomandărilor oferite de către OECD în ultimul ciclu de evaluare SBA.

Astfel, în cadrul Reuniunii regionale a țărilor partenere la SBA, care se desfășoară la Paris, OECD va prezenta scorurile de țară preliminare și Raportul privind evaluarea SBA pentru toate țările Parteneriatului Estic, inclusiv și pentru Republica Moldova. Țara cu cel mai înalt scor și cele mai bune practici va fi selectată pentru includerea, drept exemplu, în indicele politicii pentru IMM 2020. De asemenea, în cadrul Reuniunii vor fi expuse prioritățile strategice privind dezvoltarea IMM-urilor și aduse propuneri privind îmbunătățirea mediului de afaceri în țările Parteneriatului Estic.

Totodată, în cadrul vizitei de lucru, Iulia Costin a avut întrevederi bilaterale cu reprezentanții Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, precum și cu reprezentanții Fundației Europene de Formare, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus