Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
01.07.2019

Conducerea CNAM a avut o întrevedere cu experţi ai FMI

Conducerea CNAM a avut o întrevedere cu experţi ai FMI

Situaţia actuală a fondurilor de asigurare obligatorie de asistenţă medicală a fost discutată în cadrul unei întrevederi dintre reprezentanţii Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină şi experţi ai Fondului Monetar Internaţional.

Vicedirectorul general al CNAM, Iurie Osoianu, a salutat experţii, menţionând importanţa colaborării cu Fondul Monetar Internaţional. “CNAM a fost şi este deschisă pentru colaborare, iar schimbul de date a contribuit la luarea deciziilor corecte. Mizăm şi în continuare pe sprijinul FMI, iar pe parcursul acestei misiuni sperăm că veţi auzi rezultate pozitive”, a declarat Iurie Osoianu.

„În cadrul acestei misiuni, noi analizăm cifrele bugetare cu Ministerul Finanţelor, evaluăm progresele care au fost realizate şi vom stabili noi obiective pentru perioada următoare. Direcţiile noastre de evaluare ţin în principal de deficit, fondul de salarizare, prioritizarea cheltuielilor. În acest context, solicităm cifrele bugetare şi cu referire la bugetul fondurilor AOAM”, a menţionat Emmanouil Kitsios, expert al FMI.

Reprezentanţii CNAM au făcut în cadrul şedinţei o amplă prezentare a evoluţiilor în domeniul asigurării obligatorii de asistenţă medicală (AOAM). Bugetul AOAM aprobat pentru 2019 prevede la venituri suma de 7 miliarde 326 milioane de lei, iar la cheltuieli – 7 miliarde 526 milioane de lei, cu un deficit de 200 milioane de lei. Potrivit datelor CNAM, în primele cinci luni ale anului curent, în fondurile AOAM au fost acumulate venituri proprii cu 189 milioane de lei mai mult decât suma planificată, iar până la sfârşitul anului este preconizat că majorarea veniturilor respective se va menține.

La şedinţa ce a avut loc în incinta CNAM au fost prezenți şi reprezentanți ai Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, în frunte cu ministra Ala Nemerenco.

CNAM este una dintre instituţiile cu care experţii FMI au planificat desfăşurarea întrevederilor în cadrul misiunii curente.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus