Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.06.2019

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi s-a întâlnit cu președintele Consiliului Federației al Adunării Federale a Rusei

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi s-a întâlnit cu președintele Consiliului Federației al Adunării Federale a Rusei

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut, astăzi, o întrevedere cu Valentina Matvienko, președintele Consiliului Federației al Adunării Federale a Rusei.
 
Părțile au făcut o trecere în revistă a situației politice din Republica Moldova și au punctat prioritățile majorității parlamentare în relațiile cu Federația Rusă. Președintele Parlamentului a reiterat necesitatea intensificării dialogului, inclusiv, pe filiera parlamentară și a menționat nevoia utilizării tuturor instrumentelor parlamentare pentru realizarea obiectivelor de colaborare în interesul țării și al poporului.
 
În cadrul întrevederii a fost lansată oficial inițiativa instituționalizării unor relații de colaborare reciproc avantajoase la nivel de regiuni. Președintele Consiliului Federației al Adunării Federale a Rusei a menționat că deși relațiile interparlamentare au fost înghețate în ultimii ani, istoria bogată și îndelungată  moldo-rusă va permite reluarea cu succes a dialogului și bunei cooperări. Valentina Matvienko a invitat delegația Parlamentului Republicii Moldova la următoarea ședință a Adunării Interparlamentare a CSI, care reprezintă o platformă importantă pentru discuții și o oportunitate de dezvoltare a relațiilor interparlamentare.
 
Președintele Parlamentului efectuează o vizită de lucru în Federația Rusă în perioada 26-27 iunie curent, la invitația președintelui Dumei de Stat. Din componența delegației fac parte vicepreședinții Parlamentului Ion Ceban și Alexandru Slusari și secretarul Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, deputatul Oazu Nantoi.
 
Președintele Parlamentului a ținut astăzi un discurs în ședința în plen a Dumei de Stat. De asemenea, Zinaida Greceanîi a avut întrevederi cu președintele Dumei de Stat a Adunării Federale a Federaţiei Ruse, Veaceslav Volodin și cu prim-ministrul Federației Ruse, Dmitri Medvedev, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus