Trimite e-mail | Printeaza
Politic
24.06.2019

Președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu delegația Parlamentului European

Președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu delegația Parlamentului European

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu delegația Parlamentului European, condusă de vicepreședintele Parlamentului European, reprezentantul Finlandei, doamna Heidi Hautala. La întrevedere a participat și șeful Delegației Uniunii Europene în Moldova, Peter Michalko.

Șeful statului a exprimat mulțumiri partenerilor europeni pentru recunoașterea noii guvernări legitime din Republica Moldova, pentru susținerea permanentă și activă a țării noastre privind realizarea acordurilor semnate și a implementării reformelor, precum și pentru asistența financiară fără precedent acordată Moldovei.

Totodată, Igor Dodon i-a asigurat pe reprezentanții Parlamentului European de faptul că Administrația Președintelui, în strînsă colaborare cu Guvernul și majoritatea parlamentară vor respecta angajamentele ce țin de acordurile semnate cu partenerii occidentali și, în primul rînd, cu Uniunea Europeană. Astfel, șeful statului a menționat că aceste acorduri vor rămîne în vigoare și vor fi realizate.

În context, Președintele țării a menționat necesitatea obiectivă a implementării unor reforme adevărate și nu „decorative”, deoarece majoritatea covîrșitoare a populației Moldovei, care susține noua guvernare, așteaptă schimbări spre bine. În acest sens, Igor Dodon a subliniat faptul că Președintele, Prim-ministrul și majoritatea parlamentară sunt dispuși să realizeze reforme radicale în țară.

De asemenea, șeful statului a menționat faptul că susținerea deplină acordată noii guvernări de concetățenii noștri și susținerea masivă din partea celor mai importanți parteneri ai Republicii Moldova – și din Vest, și din Est – este o șansă excelentă pentru dezvoltarea țării și noi suntem obligați să o valorificăm, arată Administrația Prezidențială într-un comunicat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus