Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-06-24/pre-edintele-parlamentului-zinaida-greceanii-a-avut-o-intrevedere-cu-vicepremierul-federa-iei-ruse-59417.html
Data: Jun 24, 2019 (20:24)

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu vicepremierul Federației Ruse

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut, astăzi, o întrevedere cu reprezentantul special al Președintelui Rusiei pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, vicepremierul, Dmitrii Kozak. La întrevedere au participat vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari și vicepreședintele Fracțiunii PAS, Blocul ACUM, Ion Grosu.
 
Oficialii au discutat subiecte prioritare de colaborare bilaterală, în special, pe dimensiunea comercială, precum și relansarea cooperării interparlamentare.
 
Președintele Parlamentului a mulțumit pentru suport și a salutat reluarea lucrărilor comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare economică. Zinaida Greceanîi a optat pentru rezolvarea problemelor întru dezvoltare durabilă și reciproc avantajoasă.
 
Reprezentanții majorității parlamentare au declarat că sunt deschiși pentru o bună colaborare cu Federația Rusă în interesul țării și al cetățenilor Republicii Moldova. Potrivit lor, Moldova este un partener pragmatic, pregătit să soluționeze problemele prin dialog.
 
”Noi nu avem ce împărți, avem nevoie să lucrăm împreună în țară, dar și în raport cu toți partenerii externi, pentru a asigura stabilitate economică și politică în beneficiul poporului nostru”, a spus Președintele Parlamentului.
 
La rândul său, vicepremierul Dmitrii Kozak a salutat formarea majorității parlamentare și a optat pentru aprofundarea relațiilor moldo-ruse, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.