Trimite e-mail | Printeaza
Politic
24.06.2019

Președintele Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană, Iurie Reniță participă la cea de-a 61-a Reuniune plenară COSAC

Parlamentul Republicii Moldova este reprezentat la cea de-a 61-a Reuniune plenară a Conferinței Organelor Specializate în Afaceri Comunitare şi Europene (COSAC)  de către președintele Comisiei politică externă și integrare europeană, Iurie Reniță.

Evenimentul este găzduit de Parlamentul României și se desfășoară în contextul dimensiunii parlamentare a Președinției rotative a Consiliului UE, pe care România o exercită de la 1 ianuarie 2019.
 
Tematica Reuniunii include patru sesiuni care abordează realizările Președinției române a Consiliului Uniunii Europene și perspectivele relațiilor comerciale internaționale ale UE, precum și viitorul relațiilor între UE și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în contextul „Brexit”.
 
Totodată, pe agenda discuțiilor este Spațiul European al Educației ca factor de reconfigurare și consolidare a pieței unice, precum și economia bazată pe inovare, progresul tehnologic și impactul social. La fel, este abordat rolul parlamentelor naționale în promovarea „noii economii” a UE.
 
Cea de-a 61-a Reuniune plenară a Conferinței Organelor Specializate în Afaceri Comunitare şi Europene se desfășoară, la București, România, în perioada 23-25 iunie curent, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus