Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.06.2019

Nicu Popescu: “Vrem să relansăm și să intensificăm relațiile bilaterale cu toți partenerii externi ai Republicii Moldova”

Nicu Popescu: “Vrem să relansăm și să intensificăm relațiile bilaterale cu toți partenerii externi ai Republicii Moldova”

Viziunea asupra promovării politicii externe a Republicii Moldova, rezultatele vizitelor de lucru în Republica Franceză şi SUA, agenda contactelor şi vizitelor bilaterale în străinătate în viitorul apropiat, precum şi consolidarea bazei juridice în materie de garanţii sociale pentru diaspora moldovenească în străinătate, au fost discutate la întrevederea ministrului afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, cu reprezentanţii corpului diplomatic acreditat la Chişinău.

Ministrul Nicu Popescu a informat diplomații străini despre priorităţile politicii externe a Guvernului Republicii Moldova şi a mandatului său, referindu-se şi la agenda vizitelor în străinătate. De asemenea, diplomatul moldovean a mulţumit partenerilor străini pentru susţinerea necondiţionată, care a fost acordată noului guvern moldovean în perioada transferului de putere la Chişinău, relatând celor prezenţi despre rezultatele primelor contacte oficiale. “Politica externă a Republicii Moldova va fi subordonată în primul rând intereselor cetăţenilor noştri, atât a celor din țară cât și a celor aflați peste hotare. Ne dorim relansarea şi intensificarea relaţiilor bilaterale cu toţi partenerii externi ai Republicii Moldova, primele vizite fiind deja realizate la Paris şi Washington”, a subliniat ministrul moldovean de externe.

Totodată, cu privire la racordarea politicii externe a Republicii Moldova, la agenda internă a ţării noastre, ministrul Popescu a accentuat: „Reieșim din ideea, că odată cu implementarea reformelor structurale în principalele domenii, aplicarea măsurilor de combatere a corupției și realizării reformei în domeniul justiției, care rezidă din Acordul de Asociere RM-UE, vom putea asigura stabilitatea economică, ceea ce ne va permite atragerea investițiilor și crearea unor noi locuri de muncă. Acest fapt ne va permite promovarea unei politici externe intense și mai eficiente”.

Potrivit MAEIE, Nicu Popescu s-a adresat diplomaţilor străini cu rugămintea facilitării proceselor de negociere şi încheiere a tratatelor bilaterale privind asigurarea socială a cetăţenilor moldoveni, conversiunea permiselor de conducere, recunoaşterea reciprocă a actelor de studii, etc. „Avem deja mai multe solicitări de acest fel din partea cetăţenilor noştri şi ne dorim rezolvarea acestor chestiuni în regim operativ”.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus