Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.06.2019

Zinaida Greceanîi a discutat cu Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov

Zinaida Greceanîi a discutat cu Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov

Susținerea solidară a Federației Ruse, SUA și UE în depășirea crizei politice din Republica Moldova a fost una decisivă în transmiterea pașnică a puterii, a menționat Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi la întrevederea cu Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău,  Oleg Vasnețov.
 
Speakerul a exprimat gratitudine pentru încrederea  acordată noii majorități parlamentare și coaliției de guvernământ. ”Mulțumesc conducerii Dumei de Stat a Federației Ruse pentru  mesajele de felicitare și susținerea exprimată”, s specificat Zinaida Greceanîi.
 
Totodată, Președintele Parlamentului a vorbit despre ultimele proiecte legislative examinate și aprobate în ședința plenară și a declarat că în următoarea perioadă vor fi create grupurile de prietenie și comisiile interparlamentare.
 
Ambasadorul Federației Ruse, Oleg Vasnețov a salutat crearea majorității parlamentare și a menționat că Rusia a fost printre primele state care a recunoscut legitimitatea noului Parlament de la Chișinău. ”Poziția Federației Ruse a fost exprimată public de Președintele țării în mass-media. În continuare, urmărim cu interes activitatea noii legislaturi a Parlamentului, precum  și acțiunile noului Guvern învestit”, a subliniat diplomatul rus.
 
Amintim că ieri, Ambasadorul SUA la Chișinău Dereck J. Hogan, la fel,  a apreciat funcționalitatea majorității parlamentare și s-a arătat bucuros de conlucrarea existentă în cadrul autorităților publice, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus