Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.06.2019

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Alexandr Lukașenko

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Alexandr Lukașenko

La invitația Președintelui Alexandr Lukașenko, Igor Dodon întreprinde o scurtă vizită de lucru în Republica Belarus. În cursul întrevederii dintre Președintele Igor Dodon și Alexandr Lukașenko, oficialii au discutat un spectru larg de chestiuni ce țin de relațiile bilaterale și au constatat dezvoltarea dinamică a acestora la toate nivelurile, pe parcursul a 27 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice, arată Administrația Prezidențială într-un comunicat.

Igor Dodon a menționat, în special, interacțiunea permanentă dintre șefii de stat și de guvern ale Republicii Moldova și Belarus, a președinților de parlamente, precum și a cercurilor de afaceri. De asemenea, șeful statului nostru a subliniat faptul că în anul 2018, s-a desfășurat cea de-a XIX-a ședință a Comisiei interguvernamentale moldo-belarusă pentru cooperare comercial-economică. Astfel, Igor Dodon și-a exprimat convingerea că noul Guvern al Republicii Moldova va acorda o atenție prioritară dialogului cu Republica Belarus.

În context, cei doi președinți au discutat despre perspectivele de dezvoltare a relațiilor comerciale. Igor Dodon a specificat că Republica Belarus, în continuare rămîne printre cei mai mari parteneri comerciali ai țării noastre: în anul 2018, relațiile comerciale între statele noastre au ajuns la valoarea de 215 milioane de dolari, dintre care exportul mărfurilor moldovenești în Republica Belarus a constituit peste 87 de milioane de dolari. Șeful statului a subliniat interesul părții moldovenești privind aprofundarea cooperării în domeniul industriei și al investițiilor precum și majorarea exporturilor de produse agroindustriale din țara noastră.

De asemenea, Președintele Republicii Moldova i-a relatat liderului belarus despre schimbările semnificative din viața social-politică din țara noastră, în special, despre obținerea unui larg consens național dintre cele două forțe politice importante. "Consensul intern și susținerea internațională oferă Moldovei o posibilitate extraordinară pentru dezvoltarea economică și stabilirea unei politici externe echilibrate în baza intereselor naționale ale țării", a concluzionat Igor Dodon.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus