Trimite e-mail | Printeaza
Economie
17.06.2019

Noul ministru al Finanțelor, Natalia Gavrilița a fost prezentată echipei Ministerului Finanțelor

Noul ministru al Finanțelor, Natalia Gavrilița a fost prezentată echipei Ministerului Finanțelor

Noul ministru al Finanțelor, Natalia Gavrilița a fost prezentată echipei Ministerului Finanțelor de către prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu. Șeful Executivului a mulțumit angajaților instituției pentru că au reușit să țină lucrurile sub control, subliniind că obiectivul de bază în prezent este restabilirea finanțării externe.

”Suntem siguri că vom putea suplini bugetul cu resurse externe și să avem certitudinea că toate plățile către cetățeni vor fi achitate la timp. De astăzi încolo începem să lucrăm având în fața noastră doar interesul cetățeanului. De astăzi vom face eforturi enorme pentru a ne asigura că nici un bănuț din banii publici nu ajunge în altă parte decât pentru scopurile cetățenilor și ale societății. Necesitățile statului sunt enorme și banii sunt limitați și ne propunem să creăm un mediu de afaceri eficient ca să avem cât mai mulți oameni care achită impozite, astfel încât să crească bugetul, dar și să purtăm responsabilitate cum se cheltuie banul public”, a declarat Maia Sandu.

La rândul său, ministrul Natalia Gavrilița a spus că este fericită să revină la Ministerul Finanțelor și să moștenească cea mai profesionistă echipă.”Știu că la Ministerul Finanțelor întotdeauna a existat responsabilitate pentru cheltuielile publice. Atunci când este o continuitate în procesele de luare a deciziilor, atunci se pot face politici pentru dezvoltarea societății. Primul nostru obiectiv este să aducem toate instituțiile statului într-o albie a normalității, astfel ca acestea să funcționeze în beneficiul societății. Noi putem să facem multe într-o perioadă foarte scurtă de timp”, a menționat noul ministru al Finanțelor.

Natalia Gavrilița a fost învestită în funcția de ministru al Finanțelor pe data de 11 iunie 2019.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus