Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-06-11/republica-moldova-va-avea-ambasadori-digitali-59232.html
Data: Jun 11, 2019 (23:44)

Republica Moldova va avea Ambasadori Digitali

Ministerul Economiei și Infrastructurii a aprobat Ordinul cu privire la aprobarea Regulamentului privind modul de desemnare a „Ambasadorului Digital al Republicii Moldova”. Prezentul Regulament stabilește condițiile și modul desemnării „Ambasadorului digital al Republicii Moldova”, care este o funcție reprezentativă, onorifică, neformală, exercitată pe bază de voluntariat.

„În calitate de „Ambasadori digitali” vor fi desemnate persoanele notorii, antreprenorii de succes în domeniul tehnologiei informației originari din Republica Moldova, care dețin afaceri proprii în domeniul IT în străinătate sau activează în cadrul companiilor internaționale în domeniul tehnologiei informației”, a declarat Chiril Gaburici.

Misiunea „Ambasadorului Digital” va consta în promovarea Republicii Moldova în calitate de destinație pentru investiții în domeniul tehnologiei informației, oportunităților și facilităților oferite de Guvernul Republicii Moldova pentru industria tehnologiei informației.

Selectarea candidaților pentru funcția de „Ambasador digital” se va efectua pe bază de concurs, la propunerea sectorului asociativ, a reprezentanțelor misiunilor diplomatice sau la aplicarea la funcția dată din proprie inițiativă, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.