Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.06.2019

Președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu Ambasadorul Confederației Elvețiene

Președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu Ambasadorul Confederației Elvețiene

Astăzi, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu domnul Guillaume Scheurer, Ambasador al Confederației Elvețiene în țara noastră, în legătură cu încheierea mandatului la Chișinău.

În cursul dialogului, oficialii au abordat mai multe subiecte cu privire la situația din politica internă și externă a țării, precum și starea actuală a relațiilor moldo-elvețiene.

Șeful statului a exprimat gratitudine pentru poziția oficială a Elveției exprimată în susținerea noii majorități parlamentare și a noului Guvern – un lucru foarte important pentru noi. De asemenea, Igor Dodon a menționat că Moldova trece printr-o perioada destul de importantă care va da noi posibilități de dezvoltare. Președintele a subliniat că vor fi depuse toate eforturile ca să se evite orice destabilizări în cadrul acestui proces.

În altă ordine de idei, Igor Dodon a exprimat recunoștință pentru cooperarea excelentă cu Ambasadorul Guillaume Scheurer pe parcursul celor 3 ani de mandat. Șeful statului a apreciat înalt contribuția adusă la consolidarea relațiilor moldo-elvețiene în toate domeniile de interes comun și pentru susținerea acordată în mai multe proiecte.

Președintele RM și-a exprimat convingerea că această relaţie prietenoasă va continua şi în cadrul activităţii noului Ambasador, iar dialogul bilateral se va dinamiza în toate domeniile de interes reciproc, arată Administrația Prezidențială într-un comunicat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus