Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.06.2019

Șeful statului și-a expus poziția cu privire la scenariile posibile de evoluare a situației curente din țară

Șeful statului și-a expus poziția cu privire la scenariile posibile de evoluare a situației curente din țară

Președintele Igor Dodon și-a expus poziția cu privire la scenariile posibile de evoluare a situației curente din Republica Moldova. În opinia șefului statului, există trei scenarii posibile:

1. Începutul activității legale a tuturor instituțiilor de stat și transmiterea pașnică a puterii de către cei care în prezent încearcă să o mai controleze, către noul guvern condus de Maia Sandu. Probabilitatea acestui scenariu este foarte mare.

2. Scenariul Uzurpatorului - a Partidului Democrat prin care ei vor încerca să ignore tot ce se întîmplă în Parlament.

3. Destabilizare totală din partea PD cu încercarea menținerii puterii.

În altă ordine de idei, Igor Dodon a menționat că organizațiile și cancelariile internaționale au recunoscut noul guvern legitim iar presiunea internă și externă asupra Partidului Democrat va crește.

De asemenea, șeful statului a subliniat că un mare obstacol pentru ei reprezintă Președintele legitim, deoarece anume el promulgă legile adoptate de către Parlament. ”Iată de ce ei doresc să scape de mine, luînd în calcul mai multe variante: arestare, șantaj asupra mea și în special, asupra familiei mele, lichidarea mea fizică”, a specificat Igor Dodon.

Totodată, Președintele a făcut apel către toate instituțiile de stat, primării, consilii raionale, sindicate, organizații, asociații – să facă declarații în susținerea noului Guvern legitim, arată Administrația Prezidențială într-un comunicat.

”Eu voi fi ferm pe poziție și nu voi ceda! Noi nu vom ceda!”, a concluzionat șeful statului.


cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus