Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-06-09/primministru-maia-sandu-mul-ume-te-partenerilor-europeni-pentru-sus-inere-59207.html
Data: Jun 9, 2019 (22:42)

Prim-ministru Maia Sandu mulțumește partenerilor europeni pentru susținere

Salut declarația Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate/Vicepreședintelui Comisiei Europene Federica Mogherini și a Comisarului pentru Vecinătate şi Negocierile de Extindere Johannes Hahn cu referire la situația politică din Republica Moldova.

Uniunea Europeană a recunoscut oficial guvernul legitim votat ieri de către Parlament. Acest pas important este un argument în plus pentru ca fosta guvernare să accepte tranziția pașnică a puterii.

Ca un adevărat partener al țării noastre, Uniunea Europeană salută deciziile luate ieri de către Parlamentul Republicii Moldova în interesul cetățenilor. Suntem ferm convinși că, în scurt timp, vor urma mesaje similare din partea tuturor partenerilor noștri internaționali pentru că ei, la fel ca și fiecare cetățean al țării noastre, își doresc ca în Republica Moldova să existe democrație și bunăstare.

Toți prietenii noștri își doresc ca abuzurile, frica și destabilizarea să înceteze imediat. Atât partenerii noștri europeni, cât și cetățenii își doresc un guvern legitim și democratic, care să asigure implementarea și aprofundarea tuturor angajamentelor internaționale asumate de Republica Moldova, în primul rând a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Fiecare cetățean al țării noastre, deopotrivă cu partenerii noștri din străinătate, își pun speranțe în noul guvern. Vreau să vă asigur, că, spre deosebire de fostul guvern, vom respecta toate angajamentele cu privire la reforme și principiile fundamentale stabilite în Acordul de Asociere. Respectul pentru statul de drept, democrație și drepturile omului sunt temelia pe care vom edifica relația noastră cu Uniunea Europeană.

Apreciem și împărtășim apelul Uniunii Europene la calm și cumpătare. Noi am chemat la dialog reprezentanții opoziției parlamentare și rămânem deschiși în acest sens. Tranziția pașnică a puterii este unica soluție acceptabilă pentru ieșirea din criza politică declanșată de cei care se țin de fotolii și de putere în pofida voinței alegătorilor exprimate pe 24 februarie.

Le mulțumim partenerilor noștri europeni pentru încredere.