Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-06-09/noul-guvern-investit-de-catre-parlament-a-depus-juramintul-59185.html
Data: Jun 9, 2019 (00:49)

Noul Guvern investit de către Parlament a depus jurămîntul

În acest context, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a salutat decizia de astăzi a Parlamentului prin care a fost acordat vot de încredere noului Guvern. În acest sens, șeful statului a specificat că astăzi este o zi istorică pentru Republica Moldova și un pas important pentru depășirea crizei politice din țara noastră.

Igor Dodon a remarcat cu mîndrie că în pofida viziunilor diferite, astăzi parlamentarii au dat dovadă de curaj și au demonstrat că se poate găsi limbaj comun pe probleme de importanță majoră pentru societatea noastră.

Astfel, Președintele țării a urat succes fiecărui ministru în noua sa funcție de mare responsabilitate, îndemnîndu-i să depună eforturi maxime astfel ca rezultatele activității lor să fie apreciate și resimțite benefic de fiecare cetățean al Republicii Moldova. Igor Dodon și-a exprimat convingerea că de capacitatea noului Guvern în frunte cu Maia Sandu depinde cît de funcțional va fi acesta. Președintele i-a îndemnat pe noii miniștri să meargă la compromis, să respecte Constituția, să apere suveranitatea, independența şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, precum și să-și onoreze angajamentele asumate în fața cetățenilor.

Totodată, șeful statului s-a adresat celor care au fost la guvernare pînă în prezent, să asigure trecerea pașnică a puterii în Republica Moldova pentru a nu ajunge la destabilizare în țara noastră, arată Administrația Prezidențială într-un comunicat.