Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-06-06/pre-edintele-republicii-moldova-a-participat-la-festivitatea-de-deschidere-a-forumului-economic-inte-59140.html
Data: Jun 6, 2019 (22:15)

Președintele Republicii Moldova a participat la festivitatea de deschidere a Forumului Economic Internațional din Sankt Petersburg

În cadrul vizitei de lucru în capitala de nord a Rusiei și la invitația Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la festivitatea de deschidere a Forumului Economic Internațional din Sankt Petersburg.

La ceremonie au mai fost prezenți - Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, președintele colegiului Comisiei Economice Eurasiatice, Tigran Sargsyan, vice-prim-ministru al Mongoliei, Enkhtuvshin, prim-vicepremierul Guvernului Rusiei, ministrul finanțelor, Anton Siluanov și guvernatorul interimar al or. Sankt Petersburg, Alexandr Beglov.

Igor Dodon le-a relatat succint participanților la Forum despre interesele naționale ale Republicii Moldova, despre relațiile strategice de cooperare ale țării noastre cu Federația Rusă și cu alți parteneri internaționali importanți, despre strategia prezidențială cu privire la promovarea unei politici externe echilibrate dintre Est și Vest ș.a.

De asemenea, șeful statului a precizat că în următoarele zile, în Moldova, ar putea fi formată o majoritate parlamentară și un nou Guvern, bazat pe un larg consens național, cu scopul de a menține anume acest echilibru în politica externă, arată Administrația Prezidențială într-un comunicat.

În cadrul discursului, Președintele i-a îndemnat pe oamenii de afaceri străini să investească în economia țării noastre și i-a invitat să participe la Forumul Economic Moldo-Rus, care va avea loc în luna septembrie la Chișinău. ”Consider că evenimentul de astăzi are un rol foarte important în promovarea imaginii Republicii Moldova pe arena internațională”, a concluzionat Igor Dodon.