Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-06-06/igor-dodon-a-avut-o-intrevedere-de-lucru-cu-aleksei-miller-59150.html
Data: Jun 6, 2019 (22:46)

Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu Aleksei Miller

În cadrul Forumului Economic de la Sankt Petersburg, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu președintele Consiliului de Administrare al companiei ”Gazprom”, dl. Aleksei Miller.

Părțile au examinat modul și perspectivele de cooperare în sectorul energetic. În special, interlocutorii au discutat chestiuni ce țin de livrarea gazului rusesc în Moldova și tranzitul acestuia pe teritoriul republicii.

Totodată, șeful statului a specificat că în cadrul dialogului au fost obținute înțelegeri privind lansarea negocierilor ce țin de condițiile noilor contracte de livrare și de tranzit a gazelor începînd cu 1 ianuarie 2020.

În context, Președintele țării a subliniat că în anul 2018, SA „Gazprom” a livrat Moldovei gaze în volum total de 2,9 miliarde metri cubi, ceea ce înseamnă cu 8,4% mai mult decît în anul 2017 (2,7 miliarde metri cubi). De asemenea, Igor Dodon a reiterat că contractele de livrare a gazelor către consumatorii Moldovei și tranzitul gazelor pe teritoriul țării noastre, semnate de SA „Gazprom” și SA „Moldovagaz”, sînt valabine pînă la sfîrșitul anului 2019, arată Administrația Prezidențială într-un comunicat.