Trimite e-mail | Printeaza
Politic
06.06.2019

Ambasadorul Vasile Bumacov a prezentat scrisorile de acreditare la Seul

Ambasadorul Vasile Bumacov a prezentat scrisorile de acreditare Preşedintelui Republicii Coreea, Moon Jae-in, în calitate de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Coreea, cu reşedinţa la Tokio.

În cadrul ceremoniei de prezentare a scrisorilor de acreditare desfășurată la Palatul prezidențial Cheong Wa Dae din Seul, Vasile Bumacov a transmis şefului statului sud-coreean, dorinţa Republicii Moldova de a impulsiona relaţiile de cooperare dintre cele două ţări. Obiectivele principale ale mandatului său se concentrează pe promovarea cooperării economice, extinderea dialogului politic şi dezvoltarea relaţiilor inter-umane.

Preşedintele Moon Jae-in și-a exprimat speranța că relația bilaterală se va dezvolta în continuare într-un cadru ascendent, în baza valorilor comune: democrația, statul de drept și economia de piață. În mod particular, șeful statului sud-coreean a atras atenția asupra necesității colaborării pe problematica denuclearizării în Peninsula Coreeană.

Potrivit MAEIE, Republica Moldova și Republica Coreea au stabilit relaţii diplomatice la 31 ianuarie 1992. Din anul 2018, Ambasada Republicii Moldova la Tokio este acreditată şi în Republica Coreea, iar reprezentarea diplomatică a Republicii Coreea la Chișinău este asigurată de la Kiev. În cele două ţări funcţionează Consulate onorifice care se implică energic în promovarea relaţiilor de cooperare moldo-coreene.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus