Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-06-04/pre-edintele-republicii-moldova-a-avut-o-intrevedere-cu-comisarul-european-pentru-politica-europeana-59086.html
Data: Jun 4, 2019 (00:12)

Președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu Comisarul European pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocieri pentru Extindere

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Comisarul European pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocieri pentru Extindere, Johannes Hahn, care se află cu o vizită de lucru în Republica Moldova. La întrevedere a mai participat șeful Delegației Comisiei Europene în Moldova, Peter Michalko.

Oficialii au făcut un schimb de opinii cu privire la agenda relațiilor moldo-europene. În context, părțile au fost unanime în opinia privind necesitatea aprofundării și extinderii acestora în toate domeniile de interes reciproc.

De asemenea, interlocutorii au discutat situația politică internă din Republica Moldova, inclusiv problema lipsei unei majorități parlamentare legitime și a noului Guvern timp de peste trei luni de la organizarea alegerilor parlamentare.

Totodată, șeful statului i-a asigurat pe diplomații europeni de poziția consecventă a Președintelui RM privind continuarea promovării unei politici externe echilibrate atît în raport cu partenerii din Est, cît și cei din Vest, cu respectarea intereselor naționale ale Republicii Moldova, arată Administrația Prezidențială într-un comunicat.