Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-06-04/intrevederepremierul-pavel-filipvicepremierul-rus-dmitri-kozak-exista-interes-comun-de-a-coopera-in--59089.html
Data: Jun 4, 2019 (00:21)

Întrevedere-premierul Pavel Filip-vicepremierul rus Dmitri Kozak: Există interes comun de a coopera în beneficiul cetățenilor celor două state

Subiecte de pe agenda bilaterală moldo-rusă au fost discutate astăzi de prim-ministrul Pavel Filip și vicepremierul Federației Ruse, Dmitri Kozak.

Părțile au exprimat deschidere pentru un dialog politic constructiv, bazat pe respect reciproc și ținând cont de particularitățile fiecărei țări. Interlocutorii au spus că există interes comun de a coopera în beneficiul cetățenilor și s-au pronunțat pentru impulsionarea relațiilor comercial-economice dintre cele două state.

În context, premierul Pavel Filip s-a referit la necesitatea soluționării problemei autorizațiilor pentru transportatorii auto din Republica Moldova, precum și a tranzitului de mărfuri moldovenești prin Federația Rusă spre Kazahstan.

Șeful Executivului de la Chișinău a apreciat decizia autorităților ruse privind reglementarea intrării și șederii cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul Federației Ruse, exprimând interesul pentru continuarea dialogului privind sporirea protecției sociale a acestora. De asemenea, a fost salutată lansarea consultărilor  în domeniul asigurării cu pensii a cetățenilor moldoveni care muncesc în Federația Rusă, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.