Trimite e-mail | Printeaza
Economie
04.06.2019

În Republica Moldova a fost construită cea mai mare uzină de beton asfaltic, realizată după standardele europene

În Republica Moldova a fost construită cea mai mare uzină de beton asfaltic, realizată după standardele europene

„Necesitatea acestei uzine a apărut pe parcursul anului trecut, odată cu cererea foarte mare pe piață, și anume din partea companiilor care au construit drumuri în cadrul proiectului guvernamental „Drumuri Bune pentru Moldova”. Mai mult decât atât, anul trecut am avut perioade când era lipsă de beton asfaltic pentru construcția și reabilitarea drumurilor naționale. În planul de activitate pentru anul curent, conducerea companiei a planificat să găsească resurse pentru ca să construiască încă o uzină și să facă față cererii de pe piață”, a menționat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

De lângă faptul că uzina Marini „Be Tower 2500” a companiei „IrindaPrim” SRL este cea mai mare din țară, aceasta va utiliza și cele mai moderne tehnici pentru producerea mixturii asfaltice.

„Companiile care au câștigat licitațiile pentru construirea drumurilor din cadrul programului „Drumuri Bune 2”, mai cu seamă cele din sudul țării, vor avea încă o opțiune de unde se procure acest material. Construirea a 2 600 km de drumuri va crea o și mai mare cerere pe piață privind betonul asfaltic, astfel trebuie să acoperim această cerere”, a adăugat ministrul Economiei și Infrastructurii.

Fondată în 2006, compania mai are o uzină de beton asfaltic la Comrat. Producția medie anuală a mixturii asfaltice pe anii 2015-2017 a constituit 45-50 mii tone, în anul 2018 – 110 mii tone. De asemenea, compania dispune de laborator de încercări a materialelor de construcție, tehnică modernă pentru efectuarea lucrărilor rutiere, peste 50 automobile specializate inclusiv autobasculante, gredere, încărcătoare, compactoare și finisoare de așternere a mixturii asfaltice de ultimă generație dotate cu dispozitive cu nivel GPS, precum și o echipă specializată pentru construcția și reparația podurilor, de asemenea, dotată cu tehnică corespunzătoare.

La moment în cadrul întreprinderii activează 170 de angajați, cifra de afaceri fiind 140,7 mln lei pentru anul 2018, iar capitalul social 10,8 mln lei , anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus