Trimite e-mail | Printeaza
Politic
04.06.2019

Agenda europeană a Republicii Moldova, discutată de premierul Pavel Filip și Comisarul Johannes Hahn

Agenda europeană a Republicii Moldova, discutată de premierul Pavel Filip și Comisarul Johannes Hahn

Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu Johannes Hahn, Comisar European pentru Politica de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere. Agenda discuţiilor a inclus atât situaţia politică din ţară, cât şi relațiile dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

Oficialii au subliniat importanţa asigurării stabilităţii politice în Republica Moldova, precum şi a continuării reformelor bazate pe Acordul de Asociere. În mod particular au fost evidențiate domeniile în care au fost înregistrate progrese: reforma administrației publice, sistemul bancar, mediul de afaceri, sănătatea și sectorul social, dar și cele unde urmează a fi depuse eforturi adiţionale pentru atingerea rezultatelor durabile: justiția, combaterea corupției și drepturile omului.

Comisarul Hahn a evocat așteptările pentru noul Guvern, astfel încât să fie continuate reformele în beneficiul cetățenilor și cooperarea cu UE.

Premierul Pavel Filip a menționat că pe dimensiunea guvernamentală cursul pro-european rămâne unicul drum de dezvoltare a Republicii Moldova. Consolidarea dialogului politic şi a parteneriatului de dezvoltare cu UE constituie importante prerogative ale acestuia. Şeful Executivului a subliniat că Republica Moldova mizează pe un angajament continuu din partea UE în implementarea agendei de reforme, în beneficiul cetățenilor, arată Administrația Prezidențială într-un comunicat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus