Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.06.2019

Președintele țării, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu reprezentantul Departamentului de Stat al SUA, Bradley A. Freden

Președintele țării, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu reprezentantul Departamentului de Stat al SUA, Bradley A. Freden

Astăzi, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Bradley A. Freden, directorul oficiului pentru afaceri din Europa de Est al Departamentului de Stat al SUA.

În cadrul dialogului părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la politica internă și externă a țării noastre, dar și cu privire la dezvoltarea relațiilor bilaterale.

Șeful statului a menționat importanța pe care o atribuie raporturilor bilaterale cu Statele Unite ale Americii, apreciind buna cooperare în toate domeniile de interes comun și exprimînd mulțumiri pentru asistența financiară și multitudinea de proiecte realizate în Moldova cu sprijinul partenerilor americani. Totodată, Igor Dodon a pledat pentru o valorificare mai intensă a potenţialului economic şi investiţional al relaţiilor bilaterale moldo-americane.

În contextul discuțiilor cu privire la situația de după alegerile parlamentare și blocajul politic legat de lipsa unei majorități parlamentare, Președintele țării a subliniat că pledează pentru evitarea alegerilor anticipate care ar putea afecta grav țara noastră din punct de vedere economic, investițional, al relațiilor cu organismele internaționale cum ar fi BM, FMI, BERD ș.a.

În altă ordine de idei șeful statului a ținut să sublinieze că instituția prezidențială continuă să promoveze o politică externă echilibrată de stabilire a unor relații reciproc avantajoase cu partenerii din Est și din Vest, cu respectarea statutului de neutralitate permanentă a statului nostru și a intereselor naționale ale țării noastre. De asemenea, Igor Dodon a îndemnat oficialii SUA să manifeste interes în sprijinirea eforturilor de consolidare a statutului de neutralitate al Republicii Moldova la nivel internațional. Președintele a subliniat că acest lucru va influența pozitiv, inclusiv la identificarea unei soluții de rezolvare a problemei transnistrene, arată Administrația Prezidențială într-un comunicat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus