Trimite e-mail | Printeaza
Economie
30.05.2019

MEI a prezentat oportunitățile investiționale în cadrul Forumului Investițional Chișinău

MEI a prezentat oportunitățile investiționale în cadrul Forumului Investițional Chișinău

Prima ediție a Forumului Investițional Chișinău se desfășoară în perioada 30-31 mai curent. Oportunitățile investiționale din domeniul IT și facilitățile oferite mediului de afaceri au fost prezentate astăzi de Secretarii de Stat din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Iulia Costin, Secretar General de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, a vorbit despre condițiile optimale pentru dezvoltarea businessului în Republica Moldova, reformele realizate de Guvern în înlăturarea barierelor administrative în activitatea de afaceri și asigurarea uni mediul de afaceri echitabil, clar și transparent.

La rândul său, Vitalie Tarlev, Secretar de Stat, a făcut o prezentare privind domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor. Acesta a menționat că Parcul IT din Chișinău oferă cel mai atractiv set de facilități din regiune pentru sectorul IT, iar despre asta vorbesc chiar cifrele.

Potrivit lui Vitalie Tarlev, de la 1 ianuarie 2018 până în prezent, „Moldova IT Park” are 413 companii rezidente, dintre care 114 companii sunt din străinătate – originare din 29 de țări. Un alt moment important este faptul că din cele 413 companii – 143 de companii sunt noi create, și asta datorită simplificării modului de interacțiune cu autoritățile și simplificării modelului fiscal.

În cadrul Forumului de astăzi au participat delegații oficiale ale orașelor înfrățite cu Chișinău, semnatari ai acordurilor de cooperare, investitori străini și locali, mediul academic, etc.

Mâine, în cea de-a doua zi a evenimentului, participanții vor merge în vizite de documentare în cadrul întreprinderilor municipale și entități economice cu potențial de dezvoltare, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus