Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.05.2019

Republica Moldova și Letonia, interesate să dezvolte cooperarea comercial-economică

Republica Moldova și Letonia, interesate să dezvolte cooperarea comercial-economică

Prim-ministrul Pavel Filip și ambasadorul Letoniei la Chișinău, Uldis Mikuts, au discutat despre nivelul actual al relațiilor bilaterale și posibilitățile de dezvoltare a acestora.

Interlocutorii au remarcat dialogul politic dinamic dintre țări, menționând în același timp că există rezerve de cooperare în domeniul comercial-economic. În acest sens a fost menționată oportunitatea convocării până la finele anului curent a Comisiei interguvernamentale moldo-letone pentru colaborare comercial-economică, industrială și tehnico-științifică. Printre domeniile de interes reciproc au fost enumerate: activitatea investițională, gestionarea deșeurilor și sectorul IT.

Prim-ministrul a apreciat sprijinul acordat de Letonia în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, accentuând că țara noastră are nevoie de prieteni europeni care cunosc bine realitățile noastre.

La rândul său, ambasadorul Uldis Mikuts a declarat că Letonia rămâne un prieten al țării noastre și va susține în continuare cursul european al Republicii Moldova, împărtășind din experiența acumulată în diverse domenii, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus