Trimite e-mail | Printeaza
Economie
27.05.2019

În 2018 numărul cererilor depuse pentru înregistrarea mărcilor, desenelor și modelelor industriale a înregistrat o creștere de 6,4%

În 2018 numărul cererilor depuse pentru înregistrarea mărcilor, desenelor și modelelor industriale a înregistrat o creștere de 6,4%

„Mă bucur că în 2018, numărul cererilor depuse pentru înregistrarea mărcilor, desenelor și modelelor industriale a înregistrat o creștere considerabilă, și anume – 6,4%. Cu siguranță asta se datorează și faptului că anul trecut au fost elaborate și promovate mai multe proiecte de modificare a cadrului normativ în domeniul proprietății intelectuale, au fost perfecționate procedurile de înregistrare, precum și reducerea termenelor de înregistrare a mărcilor și desenelor industriale”. Declarația a fost făcută de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, în cadrul ședinței Comisiei pentru examinarea cererilor privind acordarea permisiunii de folosire a denumirii oficiale sau istorice a statului în marca de produs şi/sau serviciu, precum şi în desenul sau modelul industrial.

Pe lângă aprobarea Raportului de monitorizare consolidat referitor la realizarea Planului de acțiuni pentru anii 2018-2020 privind implementarea Strategiei naționale în domeniul proprietății intelectuale până în anul 2020, în cadrul ședinței de astăzi au fost examinate 6 solicitări privind acordarea permisiunii de folosire a denumirii oficiale sau istorice a statului în marca de produs sau serviciu, precum și în desenul sau modelul industrial.

„În urma examinării cererilor de astăzi privind acordarea permisiunii de folosire a denumirii oficiale sau istorice a statului în marca de produs sau serviciu – toate solicitările au fost acceptate. Apreciez faptul că tot mai mulți se familiarizează cu domeniul proprietății intelectuale. Este extrem de important să analizăm cu mare atenție fiecare cerere depusă, pentru că orice produs care se asociază cu țara noastră, trebuie să fie de calitate”, a menționat Chiril Gaburici.

La final de ședință a fost prezentat un eveniment important al anului – organizat de Camera de Comerț și Industrie de comun cu Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală – „Marca Comercială a anului 2018”, care se va desfășura pe 30 mai curent, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus