Trimite e-mail | Printeaza
Economie
24.05.2019

MEI a participat Summitul „Conectivitatea Transportului pentru Integrarea Regională”, desfășurat în Germania

Tendințele actuale și emergente privind conectivitatea la transport, inclusiv automatizarea, soluțiile integrate de mobilitate și interoperabilitatea – au fost printre principalele subiecte ale Summitului „Conectivitatea Transportului pentru Integrarea Regională” organizat în cadrul Forumului Internațional în domeniul Transporturilor (ITF).

Summitul „Conectivitatea Transportului pentru Integrarea Regională” s-a desfășurat în perioada 22-24 mai curent, la Leipzig, Germania. Din partea Republicii Moldova, la eveniment a participat Secretarul de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Serghei Bucataru.

De asemenea, în cadrul Summitului s-a discutat și despre rolul investițiilor, finanțării și guvernării, precum și modul în care conectivitatea în transporturi poate contribui la o mai bună integrare a regiunilor, de la comunități și orașe către regiunile globale, prin realizarea obiectivelor economice, sociale și de mediu.

În cadrul evenimentului, a fost menționat că Republica Moldova a depus eforturi mari prin introducerii Cartei Calității în legislația națională, cu scopul dezvoltării și îmbunătățirii serviciilor prestate la nivel internațional.

Summitul anual al ITF este cea mai mare reuniune a miniștrilor de transport și cel mai important eveniment de politică mondială în domeniul transporturilor.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus