Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.05.2019

MEI a participat la aprobarea Agendei maritime comune pentru Marea Neagră

MEI a participat la aprobarea Agendei maritime comune pentru Marea Neagră

Reuniunea miniștrilor responsabili de afaceri maritime din cadrul statelor participante la proiectul Uniunii Europene „Economia Albastră la Marea Neagră”, s-a desfășurat în aceste zile la București. Republica Moldova a fost reprezentată de Secretarul de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Serghei Bucataru.

Scopul reuniunii a fost adoptarea unei declarații privind aprobarea Agendei maritime comune la Marea Neagră, document elaborat și revizuit anterior de statele participante, prin intermediul grupului coordonator al proiectului.

Agenda maritimă comună pentru statele participante este foarte importantă, deoarece permite identificarea proiectelor de importanță regională și promovarea acestora prin identificarea potențialelor surse de finanțare atât la nivel de state participante, precum și în cadrul organismelor financiare europene.

Sub aspect practic, Republica Moldova este cointeresată în atragerea fluxului de mărfuri transportate pe Dunăre, care ar putea fi transbordate prin intermediul Complexului portuar Giurgiulești, atât în containere, cât și în vrac.

Un alt subiect de interes înalt fiind includerea afluenților Mării Negre cu infrastructura tehnico-edilitară existentă pe acestea, în cadrul listelor de obiective cu potențial investițional, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus