Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-05-16/sectorul-automotive-un-sector-in-continua-cre-tere-in-republica-moldova-58870.html
Data: May 16, 2019 (23:04)

Sectorul automotive – un sector în continuă creștere în Republica Moldova

În cea de-a doua zi a Forumului „Industrial Suppliers & Engineering 2019” au avut loc un șir de evenimente importante, printre care conferința internațională „Autonomous Driving Conference. Competition and Awards” dedicată atât studenților de la o serie de specialități tehnice noi pentru Republica Moldova, cât și companiilor străine și locale, care doresc să cunoască oportunitățile oferite de sectorul automotive – un sector care este în ascensiune dinamică în țara noastră.

Prezent la eveniment, Secretarul de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii pe domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, Vitalie Tarlev, a menționat: „Guvernul implementează o serie de inițiative fără precedent privind dezvoltarea sectorului IT, automotive și inovații digitale. Avem deja exemple de succes, angajamente publice curajoase și planificăm noi inițiative care să ne facă și mai interesanți ca destinație tehnologică. Este un indicator important faptul, că piața și comunitatea reacționează pozitiv la aceste inițiative. Mă bucur că am reușim să transformăm și să adăugăm în peisajul din Republica Moldova câteva industrii noi – industrii care lipseau cu desăvârșire sau care erau în declin și dispăreau, dar astăzi depășesc la cifra de exporturi industriile tradiționale cum ar fi vinificația sau industria ușoară”.

De asemenea, Secretarul de Stat a mai adăugat: „Încurajez tinerii să-și construiască cariere în aceste domenii de perspectivă, să vină cu idei noi și inițiative. Noi vom reacționa dinamic, iar împreună putem crea și dezvolta modele care să facă Republica Moldova o destinație investițională și mai interesantă. Nu suntem bogați în resurse naturale, dar s-a deschis o nouă epocă tehnologică, în care țara noastră poate să-și realizeze potențialul, epocă în care contează tehnologiile, inovația, creativitatea și cunoștințele”.

Totodată, în cea de-a doua zi a Forumului „Industrial Suppliers & Engineering 2019” s-a desfășurat și un Târg specializat de cariere. La Târg au participat companii naționale și internaționale din țară și de peste hotare, care au prezentat oferte de joburi pentru absolvenți și profesioniști, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.