Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-05-16/oficiali-ai-madrm-i-bancii-mondiale-au-discutat-despre-activita-ile-programului-eu4-environment-in-m-58867.html
Data: May 16, 2019 (22:04)

Oficiali ai MADRM și Băncii Mondiale au discutat despre activitățile Programului EU4 Environment în Moldova

Secretarul de Stat în domeniul protecției mediului și resurselor naturale, Valentina Țapiș, a discutat cu o delegație a Băncii Mondiale, despre activitățile prioritare care urmează a fi  realizate în Moldova în cadrul Programului EU4 Environment, componenta 4 „Servicii de ecosistem și mijloacele de trai”. Discuțiile au fost purtate în cadrul unei întrevederi oficiale la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Totodată, subiectele abordate au fost axate pe identificarea acțiunilor concrete ce urmează a fi realizate în scopul creării unei rețele  comune de arii protejate, cu implicarea Uniunii Europene și țărilor vecine, inclusiv, realizarea acțiunilor comunitare privind serviciile de ecosistem, limitarea comerțului transfrontalier conex cu tăierile ilicite și comerțul legal și promovarea  strategiilor eficiente pentru finanțarea conservării capitalului natural.

Menționăm, vizita oficialilor de la Banca Mondială a avut loc în perioada 13-14 mai 2019, în contextul lansării activităților desfășurate de Banca Mondială în cadrul Proiectului regional „Uniunea Europeană pentru Mediu” (EU4Environment). Scopul proiectului este de a acorda asistență țărilor Parteneriatului Estic în asigurarea utilizării durabile a capitalului natural, îmbunătățirea calității mediului și bunăstării populației și stimulării creșterii economice.

La discuții, Secretarul de Stat, Valentina Țapiș, a fost însoțit de reprezentanții Direcției politici de prevenire a poluării și evaluării de mediu, Direcției politică în domeniul biodiversității, Agenției „Moldsilva” și   Unității de implementare a proiectelor în domeniul  mediului.