Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-05-16/biroul-de-cooperare-al-elve-iei-i-agentzia-austrieca-de-dezvoltare-vor-sus-ine-in-continuare-realiza-58868.html
Data: May 16, 2019 (22:07)

Biroul de cooperare al Elveției și Agenţia Austriecă de Dezvoltare vor susține în continuare realizarea proiectele de alimentare cu apă și sanitație din țara noastră

Secretarul de stat în domeniul protecției mediului şi resurselor naturale, Valentina Ţapiș și Caroline Tissot, Directoarea Biroului de cooperare al Elveției, împreună cu  reprezentanţii Agenţiei Austriece pentru Dezvoltare (SDC) au pus în discuție aspectele organizatorice ce ţin de proiectele comune în derulare. Discuțiile privind proiectele comune din sectorul managementului resurselor de apă, au fost purtate, în cadrul unei întrevederi oficiale la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și mediului.

Principalul subiect abordat a fost proiectul „Consolidarea cadrului instituțional în sectorul alimentării cu apă și sanitație din Republica Moldova” (Faza 01) și semnarea Amendamentului la Acordul dintre  minister, SDC și ADA .

În cadrul dialogului, Secretarul de stat, Valentina Țapiș a apreciat cooperarea și suportul continuu al partenerilor de dezvoltare și a subliniat aportul acestora la îmbunătățirea sectorului: „crearea platformelor de discuţii în cadrul proiectelor va contribui la creșterea nivelului de conștientizare a populaţiei asupra importanţei resursei de apă şi a necesităţii unui management durabil”.

În acest context, instituțiile donatoare au dat asigurări că rămân a fi parteneri activi în dezvoltarea sectorului, dovadă fiind interesul şi acceptul pentru extinderea proiectelor comune.

Tot în cadrul întrevederii oficiale s-a făcut referință și la extinderea proiectului ApaSan pentru faza de monitorizare a  rezultatelor proiectului. În cadrul acestei faze, echipa proiectului va asigura finalizarea activităților lansate în cadrul proiectului și transmiterea acestora în gestionarea beneficiarilor, va organiza instruiri pentru reprezentanții APL privind opțiunile de aprovizionare cu apă și sanitație, va asigura diseminarea informațiilor privind rezultatele proiectului și a materialelor informative elaborate în cadrul acestuia. O decizie în acest sens, urmează a fi luată în contextul cadrului normativ existent.