Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.05.2019

Președintele Republicii Moldova a avut tradiționala întrevedere cu corpul diplomatic acreditat la Chișinău

Președintele Republicii Moldova a avut tradiționala întrevedere cu corpul diplomatic acreditat la Chișinău

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu ambasadorii acreditați în Republica Moldova, cu reședința la Chișinău. Potrivit Președintelui, aceste întrevederi, devenite deja tradiționale, reprezintă un bun prilej de a discuta într-un format larg diverse subiecte de actualitate.

În cadrul dialogului, șeful statului a relatat despre evoluția evenimentelor din țara noastră în plan politic, economic și social din ultima perioadă, inclusiv despre acțiunile pe care Președinția preconizează să le întreprindă în viitorul apropiat.

Referindu-se la situația politică din țară, Igor Dodon a exprimat regretul pentru blocajul politic atestat pe dimensiunea parlamentară. Președintele a menționat că dacă pînă la mijlocul lunii iunie nu vor fi constituite organele de conducere ale legislativului, va fi nevoit să semneze decretul de dizolvare a Parlamentului și de numire a datei de organizare a alegerilor parlamentare anticipate. Șeful statului a subliniat că acest scenariu nu este bun pentru Republica Moldova, dat fiind că există riscuri de stopare a proiectelor investiționale în infrastructură, apariția unor riscuri în sistemul bugetar, amînarea creării Guvernului și a desfășurării alegerilor locale.

În altă ordine de idei, Igor Dodon a relatat că agenda externă a Președintelui RM pentru perioada imediat următoare include: participarea pe 29 mai la summit-ul Uniunii Eurasiatice de la Nur-Sultan, capitala Kazahstanului, pe 6-8 iunie la Forumul Internațional Economic de la Sankt Petersburg și pe 21 iunie - la deschiderea ediției a II-a a Jocurilor Olimpice Europene de la Minsk.

Pe finalul întrevederii, Igor Dodon le-a mulţumit şefilor misiunilor diplomatice pentru sprijinul constant oferit Republicii Moldova de ţările pe care le reprezintă și i-a invitat să participe la Festivalul Familiei care va fi organizat sub egida Președintelui RM în această duminică, la Chișinău, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus