Trimite e-mail | Printeaza
Economie
14.05.2019

Chiril Gaburici a avut o întrevedere cu Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Ivan Gnatîşin

Chiril Gaburici a avut o întrevedere cu Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Ivan Gnatîşin

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut o întrevedere cu  Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Ivan Gnatîşin. Cu prilejul încheierii misiunii sale diplomatice în țara noastră, Chiril Gaburici a adresat mulțumiri diplomatului ucrainean pentru aportul adus în dezvoltarea relațiilor comercial-economice dintre cele două state.

„Ucraina este un partener strategic pentru Republica Moldova, apreciem dialogul deschis și constructiv pe care l-am avut privind aspectele prioritare ale cooperării moldo-ucrainene, printre care transporturi, industrie, infrastructură, sectorul agroalimentar și cel energetic. Dorim și pe viitor continuarea, extinderea și dezvoltarea unor parteneriate durabile cu țara vecină pe toate dimensiunile”, a menționat ministrul.

La rândul său, Ivan Gnatîşin a mulțumit ministrului Chiril Gaburici pentru receptivitate și colaborare, menționând că Ucraina rămâne a fi un prieten de nădejde pentru țara noastră.

Ivan Gnatîşin a fost numit în funcția de ambasador Extraordinar şi Plenipotențiar al Ucrainei în Republica Moldova, în septembrie 2015.

Volumul comerțului exterior al Republicii Moldova cu Ucraina în anul 2018 a înregistrat suma de 657,5 milioane dolari și a crescut cu 80,9 milioane dolari față de anul 2017. După valoarea volumului schimburilor comerciale, Ucraina se situează pe locul 5 între țările partenere cu care Republica Moldova întreține relații comerciale, deținând o pondere de 7,8%, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus