Trimite e-mail | Printeaza
Economie
08.05.2019

Pe drumul național M3 – sectoarele Porumbrei-Cimișlia și drumul de ocolire a orașului Comrat, au loc lucrări de decopertare a stratului de sol fertil

Pe drumul național M3 – sectoarele Porumbrei-Cimișlia și drumul de ocolire a orașului Comrat, au loc lucrări de decopertare a stratului de sol fertil

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a întreprins o vizită de verificare a lucrărilor pe drumul național M3 – sectoarele Porumbrei-Cimișlia și drumul de ocolire a orașului Comrat, unde au loc lucrări de decopertare a stratului de sol fertil. ONUR Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S. din Turcia este compania care efectuează lucrările, iar costul acestora este de circa 59,4 milioane de euro.

Proiectul de reabilitare în două faze a drumului Porumbrei – Cimișlia prevede construcția a 19 km de drum nou cu 4 benzi de circulație, iar drumul de ocolire a orașului Comrat presupune construcția a circa 18,3 km de drum nou, cu două benzi de circulație. Circa 200 000 m3 de strat vegetal a fost îndepărtat până la ziua de astăzi de pe ambele tronsoane, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Administrația companiei ONUR a angajat în procesul de lucru 67 muncitori, iar pe parcursul desfășurării lucrărilor, circa 400 de specialiști vor fi implicați, dintre care 95% – din Republica Moldova. „Este important ca specialiștii noștri, angajați acasă, să muncească în companii internaționale, care își desfășoară activitatea și în Moldova. Datorită muncii în compania ONUR, putem căpăta mai multă experiență în domeniul infrastructurii drumurilor”, a declarat Chiril Gaburici.

„Drumul național M3 – sectoarele Porumbrei-Cimișlia și drumul de ocolire a orașului Comrat – este de o importanță națională, întrucât asigură legătura capitalei și zonei centru cu singurul port cu acces la bazinul țărilor Mării Negre. În același timp, construcția acestui traseu va elibera drumurile locale de traficul mașinilor de mare tonaj”, a mai menționat ministrul.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus