Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-05-02/cna-a-incheiat-campania-de-informare-fara-coruptzie-la-bac-58745.html
Data: May 2, 2019 (22:08)

CNA a încheiat campania de informare „Fără corupţie la BAC"

Centrul Naţional Anticorupţie şi Direcţia generală educaţie, tineret şi sport au încheiat campania de informare „Fără corupţie la BAC" care a s-a desfăşurat pe parcursul lunii aprilie în liceele municipiului Chişinău. Audienţii şedinţelor de informare au fost liceenii claselor absolvente, conducătorii instituţiilor de învăţământ şi cadrele didactice.

Ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie au venit cu un mesaj clar pentru viitorii absolvenţi care, începând cu luna iunie, urmează să susţină examenele de bacalaureat. Discuţiile s-au axat pe obligaţiile juridice, pe care trebuie să le cunoască liceenii, dat fiind faptul că majoritatea au împlinit vârsta de 18 ani, iar nerespectarea acestora îi poate face pasibili de răspundere. Astfel, au fost analizate mai multe situaţii care ar putea genera consecinţe nedorite pentru cei ce vor da dovadă de un comportament lipsit de onestitate şi integritate în raport cu cadrele didactice sau colegii. De asemenea, liceenii au fost informaţi despre regulile care trebuie respectate în cadrul examenelor pentru a evita frauda şi a nu leza drepturile altor colegi.

În cadrul şedinţelor de informare, liceenilor le-au fost distribuite materiale promoţionale cu mesaje anticorupţie, cu explicarea încadrării juridice a faptelor de corupţie şi sancţiunile pentru comiterea acestora. De asemenea, ei au fost îndemnaţi să sune la Linia Naţională Anticorupţie 0 800 55555, dacă cunosc cazuri de corupţie care pot fi semnalate.

Potrivit CNA, campania de informare „Fără corupţie la BAC" a fost desfăşurată în comun cu reprezentanţii Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport a Consiliului mun. Chişinău şi a vizat 94 de licee din municipiu. La şedinţele de informare au participat 4275 de liceeni, 425 manageri ai instituţiilor de învăţământ şi cadre didactice.