Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-05-02/a-inceput-inregistrarea-pentru-participare-la-tabara-cinea-tilor-laboratorul-ideilor-in-domeniul-ele-58751.html
Data: May 2, 2019 (20:52)

A început înregistrarea pentru participare la Tabăra Cineaștilor, laboratorul ideilor în domeniul electoral

Tabăra Cineaștilor, laboratorul ideilor în domeniul electoral (Filmmakers Camp) este un eveniment care va întruni 30 de tineri cineaști, împărțiți în 10 echipe. Misiunea lor va fi să creeze spoturi video motivaționale pentru alegeri.

În cadrul laboratorului de idei, pentru două zile, tineri și tinere pasionați/te de producerea video-urilor vor fi instruiți/te de profesioniști în producție video și în domeniul electoral, pentru ca, mai apoi, timp de o lună de zile, să creeze spoturi motivaționale și, la etapa finală, să le prezinte unui juriu profesionist.

Sunt invitați să se înregistreze la Filmmakers Camp tinerii pasionați de imagine, cărora le place să filmeze, să editeze video sau să producă și își doresc ca mesajul și ideea lor să ajungă în comunitate.

Cel puțin o dată la 2 ani, în Republica Moldova au loc alegeri. De aceea, la fiecare scrutin, în perioada electorală, Comisia Electorală Centrală și mai multe organizații neguvernamentale desfășoară campanii sociale de motivare a alegătorilor de a participa la vot, de a se informa despre alegeri și de a fi activi și responsabili în acest proces. De această dată, organizatorii evenimentului invită tinerii să se implice în motivarea alegătorilor prin crearea unor spoturi interesante și memorabile, ce urmează a fi distribuite și difuzate la următoarele alegeri desfășurate în Republica Moldova.

Condiții de participare: tineri cu vârsta între18 și 35 de ani; studenți, liber profesioniști sau angajați în domeniul video, se pot înscrie individual sau cu echipa la laboratorul ideilor în domeniul electoral. Echipele trebuie să fie formate din cel mult 3 membri (operator, editor video și producător/scenarist). Persoanele care se vor înregistra individual vor forma echipe în ziua evenimentului. La mijlocul lunii iunie, un juriu profesionist va evalua spoturile video create de tineri, iar autorii a celor mai bune 3 spoturi vor fi premiați pe măsură.

Formularul de înregistrare este aici: https://rebrand.ly/filmmakerscamp

Înregistrarea echipelor are loc în perioada 1 - 15 mai 2019, ora 18.00. Lista echipelor/participanților se va publica pe 16 mai, pe pagina de Facebook a evenimentului.

Tabăra Cineaștilor, laboratorul ideilor în domeniul electoral este un eveniment organizat de PNUD Moldova și Comisia Electorală Centrală, în cadrul proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Ambasada Marii Britanii la Chișinău prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare și Ambasada Olandei prin Programul Matra.