Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
26.04.2019

Mai mulți conducători auto sancționați pentru transportul ilicit de persoane

În urma controalelor efectuate la jumătatea lunii aprilie a anului curent, în zona Autogării Centrale, privind măsurile de prevenire şi combatere a transportului rutier ilicit de persoane, contra cost, în direcțiile municipiului Bălți, Tiraspol și Soroca, organele abilitate au sancționat mai mulți conducători auto.

Verificările au descins în urma ședințe convocate la Ministerul Economiei și Infrastructurii cu reprezentanții Agenției Naționale Transport Auto, Inspectoratului Național de Patrulare, Serviciului Fiscal de Stat și Primăriei municipiului Chișinău.

Ca urmare a controalelor desfășurate, au fost întocmite 4 procese verbale privind efectuarea transportului rutier de persoane, contra cost, cu vehicule rutiere construite şi echipate cu mai puțin de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto, fără a fi înregistrat în condițiile Codului transporturilor rutiere. Amenzile au fost aplicate în mărime de 800 unități contravenționale, cu suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului rutier pe o perioadă de 6 luni.

În perioada 22-26 aprilie, în zona Gării Auto Centru, au fost documentate alte trei cazuri de transport ilicit de persoane și întocmite 3 procese verbale. Au fost aplicate amenzi în mărime de 600 unități contravenționale, cu suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului rutier pe o perioadă de 6 luni. De asemenea, a fost documentat un caz de transportare a persoanelor contra cost în regim de taxi, cu o unitate de transport neînregistrată în Registrul operatorilor de transport rutier. Pe acest caz a fost întocmit un proces verbal, fiind aplicată amendă în mărime de 60 unități contravențiile, cu suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului rutier.

Ministerul Economiei și Infrastructurii îndeamnă călătorii să opteze doar pentru serviciile companiilor de transport care prestează servicii în condițiile cadrului legal, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus