Trimite e-mail | Printeaza
Social
24.04.2019

Pavel Filip solicită structurilor responsabile să asigure fluidizarea traficului la frontiera de stat în perioada sărbătorilor pascale

Pavel Filip solicită structurilor responsabile să asigure fluidizarea traficului la frontiera de stat în perioada sărbătorilor pascale

Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat astăzi conducerii Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Vamal și Poliției de Frontieră să ia toate măsurile pentru a asigura fluidizarea traficului la frontiera de stat.

„Suntem în săptămâna Paștelui. Știm că în această perioadă mulți conaționali revin acasă în vacanță și, evident, se va majora fluxul la frontieră. Vă rog să luați toate măsurile,  astfel încât oamenii să se simtă cât mai confortabil venind acasă”, a spus Pavel Filip.

În context, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a menționat că acest subiect a fost discutat cu specialiștii de la Poliția de Frontieră română, întrucât la frontiera moldo-română se atestă un flux mai mare de călători. De aceea, autoritățile de specialitate din Republica Moldova și din România au convenit asupra unui set de acțiuni în vederea accelerării trecerii frontierei comune în perioada sărbătorilor pascale.

Și directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, a informat că, pentru fluidizarea traficului la frontieră în această perioadă, a fost suplinit numărul de angajați, dar și de echipamente de verificare. Totodată, urmează a fi utilizate toate pistele de control, indiferent de sensul de traversare. Anul precedent, în perioada sărbătorilor pascale fluxul transfrontalier al unităților de transport a crescut cu circa 20%.

De asemenea, Pavel Filip a solicitat ca în noaptea Învierii să fie asigurată ordinea publică şi securitatea anti-incendiară în preajma bisericilor din ţară. Tot în contextul sărbătorilor, premierul a cerut conducerii ASP să asigure buna funcționare a Centrelor multifuncționale, pentru a oferi conaționalilor noștri reveniți în vacanță posibilitatea de a-și perfecta acte de identitate, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus