Trimite e-mail | Printeaza
Social
22.04.2019

Satul Măgdăcești, conectat la apeduct și rețele de canalizare

Satul Măgdăcești, conectat la apeduct și rețele de canalizare

Peste o mie de gospodării din satul Măgdăcești, Criuleni, sunt aprovizionate cu apă potabilă și conectate la rețelele de canalizare. Acest lucru a devenit posibil urmare a finalizării cu succes a proiectului de infrastructură în valoare de 33 milioane de lei.

„Acest eveniment aici, la Măgdăcești, este despre cele 1000 de gospodării care au acces la infrastructură. Și aceste proiecte vor continua, pentru că aceste proiecte sunt pentru oameni”, a declarat Pavel Filip.

Premierul a menționat că infrastructura este fundamentul de dezvoltare a țării, fiind declarată o prioritate a Guvernului. „Pe parcursul a 3 ani de guvernare, în primii doi ani am conectat 106 mii de gospodării la apă potabilă, iar în al treilea an, avem proiectată conectarea pentru 100 de mii de familii. Dacă toţi ar fi lucrat de aceeaşi manieră, în 28 de ani de independenţă, absolut fiecare cetăţean ar fi fost conectat la infrastructura de apă și canalizare”, a spus prim-ministrul.

În cadrul proiectului, la Măgdăcești s-au construit 3 km de apeduct, 31 km de rețele de canalizare, o stație de epurare și două stații de pompare. Lucrările au fost efectuate din contribuția Fondului Ecologic Național – peste 28 milioane de lei și a localității – 4,6 milioane de lei.

Pavel Filip a precizat că Guvernul lucrează în prezent și pentru rezolvarea altor probleme de infrastructură, între care gestionarea deșeurilor solide și reabilitarea infrastructurii drumurilor. Premierul a vizitat și o porțiune de drum din satul Măgdăcești, care urmează a fi construită în acest an, în cadrul proiectului Drumuri Bune 2. Pentru reabilitarea drumului cu o lungime de circa 500 de metri a fost alocat 1 milion de lei.

Anul trecut, tot cu ajutorul programului Drumuri Bune, a fost reparat drumul care asigură accesul spre biserică, grădiniță și liceu. Lucrările au fost efectuate pe o lungime de 800 de metri și au costat circa 1,4 milioane de lei, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus