Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-04-19/agen-ia-nipona-jica-este-interesata-in-aprofundarea-cooperarii-bilaterale-cu-republica-moldova-58606.html
Data: Apr 19, 2019 (00:02)

Agenția niponă JICA este interesată în aprofundarea cooperării bilaterale cu Republica Moldova

Implementarea proiectelor de asistenţă tehnică finanţate de Guvernul Japoniei în Republica Moldova, prin intermediul Agenţiei japoneze pentru cooperare internaţională (JICA), precum și stabilirea unor noi parteneriate bilaterale în diferite domenii, au fost discutate de secretarul de stat al MAEIE, Carolina Perebinos,  cu reprezentatul rezident al JICA, cu reședința la Kyiv, Takaaki Kawano.

În cadrul întrevederii, Carolina Perebinos și Takaaki Kawano au realizat o trecere în revistă atât a proiectelor aflate în curs de implementare, cât și a planului acțiunilor comune, care stabilește elaborarea și realizarea unor noi proiecte de asistență pe parcursul anului 2019. 

Interlocutorii au convenit asupra desfășurării unor sesiuni moldo-nipone de instruire, care vor contribui la creșterea randamentului și calității dosarelor depuse de beneficiari, fapt care va simplifica gradul de aprobare a finanţării şi implementării proiectelor. În context, Takaaki Kawano a specificat că partea niponă este interesată în aprofundarea și extinderea cooperării bilaterale, în identificarea unor noi proiecte care ar putea fi realizate în diverse domenii.
 
Potrivit MAEIE, Carolina Perebinos a apreciat sprijinul continuu acordat de către JICA țării noastre, fapt ce contribuie la aprofundarea şi fortificarea bunelor relaţii de prietenie dintre Republica Moldova și Japonia.