Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2019-04-17/chiril-gaburici-44-de-companii-membri-ai-atic-este-un-numar-important-care-poate-contribui-la-dezvol-58573.html
Data: Apr 17, 2019 (10:33)

Chiril Gaburici: 44 de companii membri ai ATIC – este un număr important, care poate contribui la dezvoltarea sectorului TIC în Republica Moldova

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut o întâlnire cu noua conducere a Asociației Naționale a Companiilor din Domeniul Tehnologiilor Informaționale și al Comunicațiilor (ATIC). Agenda discuțiilor a inclus mai multe subiecte, printre care dezvoltarea educației digitale în Republica Moldova, posibilitatea creării unui nou Centru de excelență în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor din Republica Moldova, implementarea Strategiei de sporire a competitivității industriei IT 2.0, perfecționarea cadrului legal privind domeniul TIC, etc.

În cadrul întâlnirii, Chiril Gaburici a declarat: „44 de companii membri ai ATIC – este un număr important, care poate contribui la dezvoltarea sectorului TIC în Republica Moldova. Mă bucur că agenda ATIC se sincronizează cu cea a ministerului, muncind în echipă vom reuși să facem mai multe în acest domeniu”.

„Când Guvernul Republicii Moldova și  mediul de afaceri muncesc împreună, se creează o conlucrare eficientă, iar rezultatele pozitive nu întârzie să apară”, a menționat  Veaceslav Cunev, noul președinte al ATIC.

Reamintim că, proiectul Centrului de excelență „Tekwill”, lansat printr-un parteneriat public privat între Guvern, partenerii de dezvoltare și comunitatea de afaceri, este implementat de ATIC, iar în prezent se discută extinderea lui. La moment, din cadrul Asociației ATIC fac parte 44 de companii, iar organizația realizează cu suportul Ministerul Economiei și Infrastructurii, mai multe inițiative menite să asigure dezvoltarea sectorului TIC în țara noastră, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.