Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
16.04.2019

Procuratura trimite în judecată dosarul triplului omor de la Mereşeni

Procuratura a finalizat urmărirea penală şi a deferit justiţiei cauza penală de învinuire a unui locuitor al raionului Hânceşti de omorul a trei adolescenţi din Mereşeni, care au ars, după ce casa în care se aflau a fost mistuită de flăcări.

Crima a avut loc pe 25 noiembrie 2018, la miezul nopţi, când poliţia a fost sesizată că în satul Mereşeni arde o casă.

Imediat la faţa locului s-a deplasat echipajul 112, membrii grupei operative, care împreună cu pompierii au întreprins măsuri pentru localizarea şi stingerea incendiului, în locuinţă fiind depistate cadavrele a doi minori de 15 şi, respectiv, 17 ani. La fel, a fost depistat şi un tânăr de 18 ani, cu leziuni cranio-cerebrale, cauzate de un obiect dur contondent, ultimul fiind internat în stare gravă la spitalul din Hânceşti, unde a decedat, peste cateva zile.

În timpul cercetării s-a stabilit că, de la domiciliu au dispărut telefoanele mobile ale victimelor şi un topor.

Pentru stabilirea circumstanţelor cazului, a fost creat un grup de lucru, format din procurori, ofiţeri de urmărire penală şi de investigaţii atât ai IP Hânceşti, cât şi ai IGP.

În urma acţiunilor de urmărire penală şi de investigaţie, a fost identificat şi reţinut presupusul făptuitor - un locuitor al satului Caracui, în vârstă de 23 de ani.

Urmare a percheziţiei efectuate la domiciliu acestuia, au fost predate benevol telefoanele mobile ale victimelor, concomitent, fiind depistat şi ridicat toporul, cu care s-a comis crima.

Pe parcursul urmăririi penale, inculpatul şi-a recunoscut integral vina, declarând că, făcuse cunoştinţă victimele prin intermediul reţelelor de socializare, după care s-au înţeles să se întâlnească pe 24 noiembrie 2018, la domiciliul uneia dintre acestea din satul Mereşeni, unde s-au distrat şi servit băuturi spirtoase. În urma unor neînţelegeri, între ei s-a iscat un conflict, inculpatul le-a aplicat celor trei victime câteva lovituri de topor în regiunea capului, după care a incendiat casa.

Dacă va fi găsit vinovat, inculpatul riscă de la 15 la 20 de ani închisoare sau detenţiune pe viaţă, anunță Secţia relaţii publice a Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus