Trimite e-mail | Printeaza
Economie
16.04.2019

Ministerul Economiei și Infrastructurii îndeamnă călătorii să opteze doar pentru serviciile legale a companiilor de transport

Ministerul Economiei și Infrastructurii îndeamnă călătorii să opteze doar pentru serviciile legale a companiilor de transport

Pe platforma Ministerului Economiei și Infrastructurii, a fost convocată o ședință cu reprezentanții Agenției Naționale Transport Auto (ANTA), Inspectoratul Național de Patrulare (INP), Serviciul Fiscal de Stat și Primăria municipiului Chișinău pentru a stabili acțiunile de combatere a transportului ilicit din preajma Autogării Centrale, și anume străzile Columna, Tighina (în perimetrul Pieței Centrale).

Referindu-se la combaterea fenomenului transportului ilegal, Secretarul de Stat Serghei Bucataru a propus ca inspectorii INP și ANTA să desfășoare acțiuni de patrulare în zona Autogării, pentru a identifica și a sancționa transportatorii iliciți, dar și nu a admite staționarea și parcarea unităților de transport în raza de acțiune a indicatoarelor rutiere, care creează dificultăți în traficul rutier, precum și obstacole în activitatea transportului public.

„Chiar dacă sunt instalate indicatoarele rutiere, care semnalează că parcarea în zona respectivă este interzisă, șoferii ignoră aceste semnale și continuă să parcheze în mod arbitrar. Este important să fie instituit un post mobil de către colegii de la ANTA și INP, pentru a combate atât prezența taximetriștilor iliciți cât și a unităților de transport parcate ilegal. Astfel, vom reuși să îmbunătățim calitatea serviciilor de transport precum și să fluidizăm transportului rutier în această zonă”, a menționat Serghei Bucataru.

În acest context, agenții INP împreună cu inspectorii ANTA vor desfășura începând cu ziua de mâine, 17 aprilie, acțiuni de patrulare și verificare în perimetrul Autogării și Pieței Centrale.

Ministerul Economiei și Infrastructurii îndeamnă călătorii să opteze pentru serviciile companiilor de transport care prestează servicii în condițiile cadrului legal. Astfel, vor contribui direct la combaterea fenomenului de activitate ilicită în transportul auto de pasageri care afectează siguranța pasagerilor și sporește concurența neloială.

De asemenea, în perioada Sărbătorilor Pascale, când fluxul de călători este mult mai mare decât în zilele obișnuite va fi instituit un grup special de lucru format din echipe INP, Serviciul Fiscal, ANTA care vor monitoriza și vor depune eforturi pentru diminuarea transportului ilicit în preajma Autogării Centrale și alte locații cheie, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus